Domowe wędzenie żywności
(oryginalnie: Mastering the Craft of Smoking Food)Wersja papierowa
Autor:
Anderson Warren B.
Wydawnictwo:
RMISBN: 978-83-8151-374-6
Tłumaczenie: Kwiecień-Maniewska Olga
Format: 16.5x23.5cm
Liczba stron: 256
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Wydanie: 8, 2024 r.
Język: polski
Dostępność: dostępny
45,00 zł
Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!
Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny i wędzonych serów. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować; jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli.
W książce znajdziecie przepisy na wędzone przysmaki, poznacie różnice między wędzeniem na zimno i gorąco. Dowiecie się, jak zbudować przydomową wędzarnię oraz jak dobrać drewno do wędzenia.